SEM 3 / SEM 4

SEM 3 / SEM 4

Mijn vierde SNS test.

Ik heb deze test genomen op 7 december 2017.
Voor ik begon aan deze test heb ik mij afgezonderd, uit de vorige tests bleek de plaats waar ik de test maakte wel een grote invloed te hebben. Dus ik heb ervoor gezorgd dat ik geconcentreerd was en niet gestoord kon worden. En ik werd positief verrast. Mijn resultaat is 73/80 of 9.1/10.

Dit is een zeer goed resultaat vind ik. Het resultaat is zeker meer dan ik had verwacht. Ik heb gemerkt dat ik vaak ging twijfelen bij de bastaardwoorden en hoe je die precies moest schrijven. Het is al zeer lang geleden dat ik de spellingsregels heb herhaald. Ook zie ik uit mijn resultaat dat ik nog enkele fouten heb gemaakt bij de tussenletters. Misschien moet ik deze spellingsregels van de tussenletters en bastaardwoorden nog eens herhalen. Ik zie ook dat ik een foutje heb bij “met onderwerp ‘u’ zonder wederkerend voornaamwoord”. Maar dit moet ik normaal wel onder de knie hebben. Misschien was ik even verstrooid.

Ik vond het positief en ik denk dat dit ook in mijn voordeel was, dat de test slechts 80 vragen had. In vergelijking met de vorige SNS-test. Deze had 150 vragen. Waardoor ik het moeilijk vond om mijn concentratie er bij te houden tot het einde.

SNS test 7 december 2017

 

Mijn vijfde (en zesde) SNS test.

Ik heb deze tests genomen op 1 juni 2018.
Voor ik begon aan de test, heb ik mij zoals gewoonlijk afgezonderd op mijn kamer. Ik weet uit vorige ervaringen met de SNS-test en andere taken dat ik mij moeilijk opnieuw kan concentreren als ik word afgeleid. En op mijn kamer valt niemand mij lastig.

In het draaiboek las ik dat ik minstens 80% moest halen voor dit gedeelte. Daarom besloot ik om eerst een oefentest te maken voor ik begon aan de docentenreeks. En ik ben blij dat ik dit heb gedaan. Ook bekeek ik nog eens redelijk globaal de meest belangrijke spellingsregels.

Ik behaalde voor de voorbereidende test een score van 65/70. Dit komt ongeveer overeen met 92%. Tijdens het maken van de test was ik redelijk zelfzeker over de antwoorden die ik gaf. Maar toen ik de score zag, merkte ik wel dat ik toch nog heel wat fouten heb gemaakt. Fouten die meerdere malen naar voor komen is de verdubbeling na gedekte klinker e. Wat ik raar vind is dat er weinig of geen gelijkenissen zijn tussen de oefentest en de voorgaande SNS-test. Ik zie wel veel gelijkenissen tussen de SNS-test resultaten van SEM 1 & 2 en deze.

Ik besloot om een halfuurtje na de oefentest de echte test af te leggen. Hierbij had ik dezelfde tactiek. Om mij zo optimaal mogelijk te kunnen concentreren op de gegeven taak.

Tijdens het maken van deze SNS-test, merkte ik dat ik toch vaak moest nadenken over de regels die er zijn rond de werkwoordspelling. Dit bleek wel goed te zijn verlopen achteraf.
Al waren er enkele oefeningen waar ik het antwoord niet echt zeker wist. Maar ik bleek toch de juiste keuze gemaakt te hebben.

De voorbije twee semesters heb ik wel heel wat aandacht besteed aan mijn spelling. Omdat spelling net zo belangrijk is bij bijna alles wat je in de toekomst zou doen. Een correcte spelling zorgt voor enige professionaliteit. Het komt verkeerd over als je gaat solliciteren en je mails zitten vol schrijffouten. Ook is het belangrijk bij het typen van rapporten, dat deze correct zijn. Ik zie een zeer mooie evolutie als ik naar mijn voorgaande scores kijk op de SNS-test. De scores gaan in een stijgende lijn. Want wilt zeggen dat er verbetering is, en dit is volgens mij het voornaamste.

Wel is het moeilijk om je spellingsregels blijven te kennen. Tegenwoordig zijn we het zo gewoon van te typen op de computer. Deze doet vaak zelf spellingscontrole… Wat ervoor zorgt dat we lui worden op het vlak van spelling. Naar de toekomst toe zal ik deze SNS-tests op dezelfde manier proberen aan te pakken.