SEM 1 / SEM 2

SEM 1 / SEM 2

Mijn eerste SNS test.

Voor ik begon aan de test heb ik de oefenreeks gemaakt. Deze oefenreeks bestond uit 70 vragen. Ik behaalde voor deze reeks een  61/70.
Dat komt overeen met 87%. Ik had het resultaat zeker niet verwacht. Maar de herhaling van alle spellingsregels was zeker welkom.

 

Na de oefenreeks was het tijd om de test te maken.
Deze test vond ik goed meevallen. Ik had gedacht dat ik slechter zou scoren op de werkwoorden.

Tijdens de test merkte ik wel dat ik vaak lang moest nadenken bij de woorden die ik zelf niet echt gebruik. Ook bij de werkwoorden had ik toch wat tijd nodig om na te denken over het correcte antwoord.

Ik denk wel dat het feit dat het multiple choice was, en dat ik de oefenreeks gemaakt heb geholpen heeft.

Na het maken van de test heb ik mijn fouten overlopen, om te kijken welke regels ik nog eens moet herhalen.

Ik hoop op mijn volgende test minstens evenveel te scoren als nu.

 

Mijn tweede SNS test.

Ik heb deze test genomen op 10 december 2016.
Deze keer heb ik de oefenreeks niet gemaakt voor ik aan mijn test begon. Ik dacht door mijn goede score bij de eerste test dat dit wel zou lukken. Jammer genoeg is mijn score naar beneden gegaan. Ik denk dat het feit dat ik de oefenreeks niet heb gemaakt daar zeker mee te maken heeft.

 

2desns1

 

Terugkerende fouten in mijn beide tests zijn:
– infinitief
– vreemde ww.: stam op -e
– deelteken

De reden dat mijn tweede test slechter ging is omdat ik minder geconcentreerd was. Ik werd door verschillende dingen afgeleid. Voor mijn eerste test was ik volledig gefocust op de test. In het midden van de test werd ik onderbroken omdat ik gebeld werd. Dus mijn aandacht voor de test was veel minder.

 

Mijn derde SNS test

Ik heb deze test genomen op 12 april 2017.

Mijn score voor de 3de SNS-test is    127/150    of    85/100.
Dit is in vergelijking met mijn voorgaande tests de minste score tot nu toe. Hoewel er geen groot verschil tussen de eerste en derde test (2punten) is mijn score toch achteruitgegaan. Volgens mij is dit te wijten is aan het feit dat ik minder geconcentreerd was tijdens het maken van de laatste test. Ik had deze score wel verwacht want tijdens het maken van de derde test twijfelde ik meer bij de gegeven vragen.

In de toekomst ga ik de test in een minder luide omgeving proberen maken. Ergens waar ik minder afgeleid ben door de mensen en geluiden rondom mij. Ik denk ook dat niet enkel de omgeving, maar ook het feit dat de laatste test 150 vragen had in de plaats van 70 of 100 zoals in de voorgaande tests en rol speelde in mijn eindscore. Doordat de test een stuk langer was in vergelijking met de voorgaande was het moeilijk om me te focussen tijdens de volledige test.

Wat ik hieruit leer is dat ik in het vervolg misschien eens halverwege de test even vijf minuten stoppen. Zo kan ik mij gedurende de volledige test focussen op de opdracht. Maar ik weet niet of dit mogelijk is tijdens het maken van de SNS-test. Als ik naar al mijn tests terugkijk zie ik vooral dat ik fouten maak met spellingsregels in verband met de DT-regels. Daar moet ik dus op oefenen, want ik merk ook bij mezelf dat ik ook tijdens het maken van taken in verband met school vaak twijfel. Maar op die momenten raadpleeg ik het internet. Maar dit is natuurlijk niet altijd mogelijk, dus dit en de regels van de tussen -n ga ik eens herhalen.