Ideetjes

Ideetjes

Op deze pagina vind je verschillende ideeën en werkvormen terug die je kan  gebruiken in jouw ‘About me’ – pagina. Deze dienen enkel ter inspiratie. Gebruik ze zoals ze hier worden voorgesteld of hervorm ze tot een eigen alternatief. Laat je fantasie en creativiteit  de vrije loop! Uiteraard mag en kan je zelf ook een ‘voorstelling’ bedenken.

Sketch noting

Sketch noting is een techniek waarbij interessante gesproken verhalen, monologen, … worden omgezet in tekeningen. Je dient helemaal niet over groot tekenkundig talent te beschikken. Maak gewoon duidelijk wat je bedoelt door middel van schetsen, slagzinnen, verbindingen, kleuren, … Gebruik deze techniek dus om ‘jouw verhaal’ weer te geven.

qc_sketchnotes_300dpi   visual-harvest-1

 

 

Ontwikkelingsreis

Stel jezelf voor aan de hand van een reis! Je loopt hier al een ganse tijd rond op de aardbol. Wellicht kwam je al heel wat leuke en minder leuke momenten tegen in je leven. Deze techniek brengt deze momenten in kaart. Beschrijf je zelf  aan de hand van een weg die je al aflegde op een zelf getekende kaart: met hoogtes en laagtes, bruggen, rivieren, dalen, … Beschrijf kort op je route welke obstakels en hoogtepunten je tegenkwam!

kaart1-150x150kaart4-150x150

Moodboard

Maak een moodboard over jezelf. Een moodboard is dé marketingtool van het moment en dient als visualisatie van ideeën, gevoelens, gedachten, … Je kan het ook aanzien als een fotocollage om jezelf of je ideeën voor te stellen. Duik dus in je persoonlijke foto-archief, neem die polaroid bij de hand of neem honderden foto’s met je digitaal fototoestel of smartphone. Plaats de foto’s op je moodboard en geef de lezer een beeld van wie jij bent en wat jou bezighoudt!

eddie-borgo-moodboard

 

Personality cover

Heb je altijd al  beroemd willen zijn? Sta jij graag in de belangstelling? Of vind je het gewoon leuk om jezelf voor te stellen als een cover van de Flair, Libelle of een voetbalmagazine? Kies dan de voor de techniek van de personality cover. Kies een mooie foto van jezelf en stel jezelf voor aan de hand van quotes en sloganeske slagzinnen  zoals enkel de goede tijdschriften die gebruiken. Op die manier geef je op een leuke manier weer wie jij bent!

naamloos

 

Het krantenartikel

Kruip in de huid van een journalist en bedenk minstens 10 à 15 goed doordachte en opgebouwde vragen die je aan een beroemd persoon zou willen stellen. Noteer deze vragen in een goede volgorde. Wanneer de vragen genoteerd zijn ben je terug jezelf. Jij krijgt de vragen voorgeschoteld door een journalist en moet deze zo uitgebreid mogelijk beantwoorden. Bedenk volledige en echte antwoorden die je daarna samen met de vragen verwerkt tot een belangrijke hoofdpagina van de krant.

Afbeeldingsresultaat voor krant interview