Lunchen in stijl

Peter Poitier Chase The Sun Kasteel d'Aertrycke

Restaurants, tearooms en bistro’s. We hebben er al veel bezocht en veel lekkere dingen gegeten. Maar een kasteel, dat is toch iets speciaals. Wij lunchen in stijl in kasteel d’Aertrycke en vertellen je er graag alles over.

 

Achtergrond info

Wij zullen jullie geen saaie geschiedenisles geven. Hier zijn de belangrijkste puntjes. Kasteel d’Aertrycke bevindt zich op domein Aertrycke bij Torhout, en is gebouwd in de neogotische stijl. Op het domein vind je het kasteel, diverse bijgebouwen, een park, bossen en weiden. Veel om te ontdekken en uren plezier.

 

 

Buffet met veel keuze

Kasteel d’Aertrycke heeft verschillende zalen voor zowel grote als kleine evenementen. Wij zitten in één van de torens. Het voordeel? Een uitzicht over het domein langs alle kanten.

Maar nu over naar het eten. Om te beginnen is er een buffet van voorgerechten. Wij kunnen ons niet inhouden maar weten dat we plaats moeten laten voor het dessert… (en het hoofdgerecht). We proberen ons een weg te banen door soep, salades en andere heerlijke entrees.

Peter Poitier Chase The Sun Kasteel d'Aertrycke Peter Poitier Chase The Sun Meer Domein d'Aertrycke

De menukaart komt boven voor het hoofdgerecht. Vlees, vis of vegetarisch? Vlees natuurlijk (sorry). Voldaan en met een volle maag is een korte wandeling wel op zijn plaats. Het zou zonde zijn om dit domein niet te verkennen. En er moet plaats gemaakt worden voor het dessert.

 

Een half uur en een frisse neus later staat het dessertbuffet klaar.  “This is the heaven of desserts”. Daar gaan de goede gewoontes en daar komt de chocolade. Ofwel zijn de bordjes te klein. Of mijn honger te groot. Dus een tweede keer teruggaan is zeker niet uitgesloten.

 

Nog niet overtuigd?

Zin in iets anders? Geen probleem. Op het domein vind je “Het koetshuys”. Een gezellig restaurant met een uitgebreide menukaart. Van fondue tot tafelgrill. Alles voor een gezellige dag met de familie.

Peter Poitier Chase The Sun Restaurant Het Koetshuys

Of boek een kamer in het hotel op het domein. Wat is er beter dan een nacht in stijl?

Peter Poitier Chase The Sun Hotel d'Aertrycke Peter Poitier Chase The Sun Hotel d'Aertrycke

Op naar het volgende avontuur.

Peter

 

Volg Kasteel d’Aertrycke op Facebook of op de website.

 

Praktische info

Zeeweg 42
Torhout

 

Misschien ben je ook geïnteresseerd in dit:

Geef een reactie