Mechelen: een stad die leeft

Peter Poitier Chase The Sun Moochie

Mechelen, een stad die zijn stempel drukt op de kaart. Tussen de vele hotspots is het moeilijk om de beste eruit te halen. Wij gaan op zoektocht en pikken er onze favoriete plekjes uit.

 

Verpakkingsvrij shoppen

Peter Poitier Chase The Sun Kabas Peter Poitier Chase The Sun Kabas

“Kabas” is een winkel met een wel heel speciaal concept: verpakkingsvrij shoppen. Wie hier komt winkelen neemt best zijn eigen kabas mee. Het opende begin 2017 zijn deuren. De enthousiaste zaakvoersters willen ons duidelijk maken dat er te veel verpakking is. Waarom ook niet? Wij delen graag ons steentje bij. Een kleinere voetafdruk kan zeker geen kwaad.

Peter Poitier Chase The Sun Kabas Peter Poitier Chase The Sun Kabas

De winkel is sober en functioneel ingericht. Naast groeten en fruit vindt je alles wat je nodig hebt voor het dagelijkse leven. Eco en bio staan hierbij in de spotlight. Ben je je verpakking vergeten? Geen nood want ter plaatse kan je de nodige potjes en zakjes kopen.

Na ons bezoek aan deze vernieuwende winkel hopen we dat meer kabassen hun deuren openen.

Volg Kabas op Facebook of op de website.

 

Een boont voor koffie

Peter Poitier Chase The Sun Beans Peter Poitier Chase The Sun Beans

Een koffie kan er bij ons altijd wel in. Beans zorgt voor de bijpassende sfeer. Zo kan je in alle rust genieten. Als we binnen stappen in deze koffiebar wordt je omringd door aroma’s. We bestellen een koffie en nemen plaats in de cosy lounge. Koffie met een view. In de zon en met een warme koffie is het een “Coffee heaven”.

 

De Marshy milk is zeker (!!!) een aanrader. De beschrijving doet je het water in je mond krijgen: “warme, verse chocolademelk met MARSHMALLOWS”. Wow! Een mond vol. Een open haard en wat sneeuw en het is compleet. Wij snappen waarom dit een bestseller is. See you next time!

 

Volg Beans op Facebook of op de website.

 

Welverdiend dessert

Peter Poitier Chase The Sun Moochie

Als we Moochie passeren krijgen wij een craving naar iets zoet en fris. Dit kunnen we weerstaan voor een paar uur. Maar de tweede keer lopen we op automatische piloot binnen voor een Frozen Yoghurt. De tekst op de muur zegt wat wij denken: “Love made me do it”. Dit moto zorgt ervoor dat de “goede voornemens” aan de kant vliegen. En springen we op het assortiment van hemelse smaken.

 

Met 7 winkels over heel Vlaanderen weten ze exact wat wij willen. We proberen het nog wat gezond te houden door er (een beetje) fruit aan toe te voegen. De perfecte afsluiter voor onze avontuurlijke dag.

 

Volg Moochie op Facebook of op de website.

 

Op naar het volgende avontuur.

Peter

 

Misschien ben je ook geïnteresseerd in dit:

Geef een antwoord