Gezellig, warm en sfeervol stadje: Malmedy

Peter Poitier Chase The Sun Gebouw

Voor onze zoektocht naar Malmedy moeten we het hele land doorkruisen. Want Malmedy ligt in de Oostkantons van België. Een rit van 3 uur. Door bergen en drukke aansluitingen. Maar we zijn er toch geraakt.

Het zoeken naar een goede parking was geen probleem. Je kan bijna overal in Malmedy parkeren en de meeste parkings zijn gratis. Doordat Malmedy klein is kan je alles te voet doen.

Peter Poitier Chase The Sun Plein Peter Poitier Chase The Sun Stadhuis Malmedy

Tijdens onze wandeling merken we de rijke geschiedenis op. De imposante gebouwen nemen me je terug in de tijd. In het centrum word je direct ondergedompeld in de warme sfeer. Bij elk winkeltje dat je binnenstapt wordt je met een glimlach ontvangen. Je kan hier volgens ons niet slechtgezind rondlopen.

 

Rijke cultuur

Prachtige authentieke gebouwen vormen het beeld van Malmedy. Het is zoveel dat we niet weten waar we moeten kijken. In het midden van het centrum ligt de kathedraal en steekt boven alle daken uit. En de schattige kiosk vormt volgens ons het middelpunt van de gemeenschap. Stel je voor! Een warme zomeravond, een concert, en alle bewoners bij elkaar. Het lijkt idyllisch, maar voor ons een perfecte bestemming om te wonen.

Peter Poitier Chase The Sun Kathedraal Peter Poitier Chase The Sun Kiosk Peter Poitier Chase The Sun Standbeeld

 

Houten speelgoed en veel meer

In een zijstraat ligt “Domino” een speelgoed en hobbywinkel. Dit winkeltje voelt aan als de werkplaats van Gepetto uit Pinokkio. Overal waar je kijkt zie je speelgoed voor kindjes van alle leeftijden. Allemaal handgemaakt of zelf lokaal geproduceerd. Als kind zouden wij deze winkel niet meer uit willen. Een speelplek in het midden vormt de kern van de winkel. Een droom voor elk kind dus. Dit is dé plek voor origineel kinderspeelgoed.

Peter Poitier Chase The Sun Domino Peter Poitier Chase The Sun Speelgoed

Peter Poitier Chase The Sun Speelgoed Peter Poitier Chase The Sun Speelgoed

 

Zoete afsluiter

Peter Poitier Chase The Sun Halmes Peter Poitier Chase The Sun Halmes Peter Poitier Chase The Sun Taartjes

Moe van de wandeling nemen we plaats op het terras van “Halmes” onder de warme zon. Snel zijn is hier de prioriteit. Het is vechten voor een plaats. De kaart is verkrijgbaar in meerdere talen. Dat maakt het toch wat gemakkelijker, want de helft van die Duitse woorden zien eruit als Chinees.

 

Uiteindelijk beslis ik om een verse fruitsap te drinken. Mijn vriendin waagt zich aan een koffie en een stukje taart. Na een stuk te proeven kan ik bevestigen dat het fantastisch is. En het versgeperste fruitsap moest er niet voor onder doen. Wat hier word geserveerd is gemaakt met verse producten. En dat proef je. Nog niet genoeg? Ga binnen en kies een taart voor mee naar huis te nemen.

Wij komen zeker nog eens terug.

 

Conclusie

Malmedy is een stad waar je in onze ogen leuke herinneringen kan opdoen. Het is een ideale vakantiebestemming voor families. Of voor mensen die aan de drukte willen ontsnappen.

 

Op naar het volgende avontuur.

Peter

 

Misschien ben je ook geïnteresseerd in dit:

 

Volg Halmes op Facebook.

Volg Domino op de Facebook.

 

Praktisch

Halmes

Place Albert Ier, 3

B-4960 Malmedy

 

Maandag: Gesloten

Dinsdag – zondag: 06:00–18:30

 

Domino

Chemin-Rue 43,
B-4960 Malmedy

 

Zondag – maandag: Gesloten

Dinsdag – zaterdag: 9:30 – 18:00

 

Geef een antwoord