In de schaduw van de koeltorens

Peter Poitier Chase The Sun Koeltorens

Doel is niet meteen een plaats waar de nieuwste trends ontstaan. Of een plaats waar de hipste winkels zijn gesitueerd. Dit dorp stond op onze to do list en het leek ons een leuke afwisseling.

 

Om eerlijk te zijn hebben wij twijfels over onze zoektocht naar Doel. De media en andere platformen sturen allerlei spookverhalen en geruchten de wereld in. Daarom hebben wij besloten om het zelf uit te zoeken en eens een kijkje te gaan nemen.

De 2 uur durende rit naar Doel is al een uitdaging op zich. Nadat wij het helse verkeer van Antwerpen hebben doorkruist, moesten wij nog door het imposante industrieterrein. Het uitzicht op de gigantische kranen en stapels containers is al een ervaring op zich.

 

Highway to hell?

Als we Doel binnen rijden speelt “Highway to hell” op de radio. Is dit een teken of gewoon toeval?

Het dorp is niet helemaal verlaten. Hier en daar wonen er nog een paar mensen. Verder is er overal graffiti, wat karakter geeft aan het dorp. Ondanks de verlaten uitstraling, komen wij hier toch tot rust. Er zijn geen auto’s die door de straat racen en geen sirenes, alleen de geluiden van de natuur. Wij hebben een kleine fotoreportage en een filmpje samengesteld omdat woorden te kort schieten.

 

 

 

Kleine tip

Deze plaats is ideaal voor originele communiefoto’s. Het ruwe karakter van het dorp is het perfecte decor.

 

Op naar het volgende avontuur.

Peter

 

Misschien ben je ook geïnteresseerd in dit:

Geef een antwoord