De Sahara van België

Peter Poitier Chase The Sun Lommelse Sahara

In één van de uithoeken van België ligt een stuk “Sahara” dat niet veel mensen kennen. Zeker de West-Vlamingen. Wij dus ook niet. Dus willen we die plaats wel eens bezoeken.

In 2005 werd de Lommelse “Sahara” uitgeroepen tot één van de “allermooiste plaatsen van Vlaanderen”, en wij snappen ook waarom. De sahara bestaat uit verschillende delen die in elkaar overvloeien. Eerst heb je het bos, dan de duinen en daarna het strand. Voeg die 3 samen en je krijgt een perfect recreatiegebied.

Bos, strand en duinen

Toen we bij het bos aankwamen voelde je direct de rust van de natuur. Je mag het bos niet in met de auto. Dus hebben we de auto op de parking aan de rand van het bos gezet. Daarna is het een eindje wandelen tot je aan het grote meer bent. Het bos heeft verschillende ingangen. Dit zorgt ervoor dat je elke keer een andere ervaring hebt.

Het eerste stuk is door het naaldenbos. Wij wisten niet waar het meer lag dus hebben we ons eigen parcours uitgestippeld. Na ongeveer 20 minuten ploeteren door het bos hebben we het meer en het strand bereikt.

Wanneer je langs het helderblauwe meer wandelt kom je bij de duinen terecht. Die dan terug overgaan in bos. In 2015 werd er een uitkijktoren van 30 meter hoog in het bos geplaatst. Onze missie van de dag: de toren vinden en beklimmen. Tijdens onze wandeling naar de toren kwamen we verschillende fauna en flora tegen. Zo kruisten een paar eekhoorns ons pad.

Peter Poitier Chase The Sun Uitkijktoren Lommelse Sahara
Uitzicht boven op de uitkijktoren Lommelse SaharaPeter Poitier Chase The Sun Uitzicht uitkijktoren Lommelse Sahara

30 meter hoge uitkijktoren

Als je de toren helemaal hebt beklommen, heb je een uitzicht over het bos en de omgeving. Je conditie wordt wel flink op de proef gesteld (of toch die van ons). Toen we uit het bos kwamen, waren we op een ander punt dan dat we gestart waren. Dus bestond de opdracht erin om de auto terug te vinden.

Het bos en de sahara zijn ideaal voor een dagje ontspanning. Je kan er verschillende dingen doen: wandelen, picknicken, fietsen… Het is echt een zeldzaam stukje natuur.

 

 

Nog een kleine tip

Neem zeker een picknickmand mee. Voor dat je het weet loop je uren rond, en het is een leuke plaats om te picknicken.

 

Praktische info

Wij hebben geparkeerd bij “De Soeverein”. Vanaf daar is het 20-30 minuten wandelen tot bij het meer.

 

Op naar het volgende avontuur.

Peter

 

Misschien ben je ook geïnteresseerd in dit:

2 Replies to “De Sahara van België”

  1. Hey Peter! Ik had er al van gehoord maar wist niet dat het er zo mooi uitzag! Bedankt voor de info. Deze komt zeker op mijn TO DO list!

    1. Peter.Poitier@student.howest.be zegt: Beantwoorden

      Hey Widad
      Het is echt een heel mooi stuk natuur, en heel rustgevend. Blij dat ik kon helpen.

Geef een reactie