Meer dan een shoppingcenter

Peter Poitier Chase The Sun Menukaart King George Café

Sint-Niklaas is vooral bekend bij de meeste mensen door het “Waaslandshoppingcenter”. Maar Sint-Niklaas is zoveel meer. Een levendige stad vol hippe restaurants en gezellige koffieshops. Genoeg redenen om Sint-Niklaas te bezoeken. Om het interessanter te maken hadden wij er een uitdaging aan gekoppeld. Namelijk op pad gaan met een beperkt budget van €15.

 

Peter Poitier Chase The Sun King George Café Peter Poitier Chase The Sun Lunch King George Café Peter Poitier Chase The Sun Go Offline King George Café

Gezellig lunchen

Een plaats vinden om te lunchen is gemakkelijk, maar we zochten achter een restaurant die dat tikkeltje specialer was. Op wandelafstand van het centrum en niet ver van het station vonden we het “King George Café”. Wanneer je het “King George Café” binnen stapt voel je de energie die daar hangt. De inrichting is jong, fris en trendy. Doorheen het hele restaurant heb je compartimenten die verschillend ingericht zijn. Het geheel schreeuwt industrial, hip en trendy.

De bediening van dit restaurant is zelfbediening. Er staan verschillend opties op het menu, van broodjes tot salades. Je kiest het broodje dat je wil of stelt je salade samen, en kiest iets voor te drinken. Ik heb gekozen voor de warme panini van de dag en mijn vriendin voor het broodje met geitenkaas. Het aanbod van de broodjes kan variëren omdat ze food waste proberen tegen te gaan.

Het eten was lekker, alleen spijtig dat de meeste ingrediënten uit potjes kwamen. Als alles zelf gemaakt zou zijn, zou het beter in het concept passen.

Dit is de place to be als je goed wil eten voor een goede prijs. Deze gezellige omgeving is ook de ideale plaats om te werken of om lekker te ontspannen.

 

Peter Poitier Chase The Sun Tarmak Store Peter Poitier Chase The Sun Tarmak Store

Conceptstores

Na een stevige lunch was het tijd om de stad te verkennen. Wij hadden het gevoel dat we de ene conceptstore na de andere tegen kwamen. Elke winkel of elk restaurant heeft zijn eigen thema en unieke uitstraling.

In de winkelstraat liet ik mijn oog vallen op “Tarmak”. Een snaekerstore waar je alles vindt voor een hipster lifestyle. Je vindt er schoenen, kledij, accessoires, muziekboxen, skateboards, rugzakken,… Zelf de inrichting van deze winkel is alles behalve gewoon. Schommels als rekken, bankschroeven om rekken vast te houden en een binnenplein met graffiti.

Bij perron 47 kan je alles vinden wat met interieur te maken heeft, en voor een geweldige koffie moet je zeker eens lang bij Brainfreeze Coffee & Comics. Meer over deze twee adressen lees je in een andere post.

Op het einde van deze dag had ik €12 uitgegeven aan een lunch, frisdrank en koffie. Opdracht geslaagd zouden wij zeggen.

 

Op naar het volgende avontuur.

Peter

 

Volg King George Café op Facebook of via de website.

Volg Tarmak op Facebook of via de website.

 

Misschien ben je ook geïnteresseerd in dit:

Geef een reactie