Gesloten training voor Deaf Devils

Geen kerstloop

Op de examendag van individuele bewegingsvaardigheden heb ik een heel belangrijke training ter voorbereiding tegen Frankrijk. De training vond plaats op het complex van Tubize, waar ook de Rode Duivels trainen.

Samenkomst om 19u00

Iedereen die geselecteerd waren, moesten verplicht om 19u00 aanwezig te zijn. De coach heeft een tacktische uitleg voorbereid wat de zwakke en sterke punten zijn van de ploeg en tegenstanders. Deze trainingstheorie duurde een halfuur. In deze halfuur tijd kregen we van de coach elk een apart blaadje waarbij ieder zijn eigen rollen en taken heeft tijdens de wedstrijd. Die moesten we instuderen en voorbereid zijn voor op de training te kunnen uitvoeren.

Training achter gesloten deuren

De coach wou geen toeschouwers zien. Hij vond dat de spelers goed geconcentreerd moet zijn op de tacktische training en fysieke testen.  De coach was heel tevreden over mijn fysieke uithouding bij de testjes. Andere ploegmaten hebben nog werk aan de winkel om hun conditie te verbeteren. Maar de coach blijft enthousiast op de training door hun inzet die ze kunnen tonen op de training. Er was ook plezier te beleven, dat vond de coach het belangrijkst in de ploegsfeer. Hoe beter je amuseert, ken je iedere speler zijn karakter en houding tijdens de wedstrijd.

Oefenen op stilstaande fases

Na het afsluiten van de training koos de trainer 5 besten om de stilstaande fases te oefenen van vrije trappen en corners. Waaronder ik erbij zat om bij vrije trap en corner moest binnen koppen. Deze loopacties zou ik moeten uitvoeren in de wedstrijd tegen Frankrijk.

Afsluiten van de trainig

Na de training was iedereen verplicht om een relaxatiemoment te doen. De mentale coach nodigde ons uit voor een BioSauna. Alle spelers gingen ernaar toe met heel veel plezier. Maar het was een ijsbad en vervolgens een heerlijke sauna. Iedereen was in slaap gevallen na de stevige training. Mentale coach riep ons voor wakker te worden. Hij vergat ons dat we doof waren. Dus schudde hij elke speler wakker. Tijd voor naar huis te gaan.